Seuraavaksi kolmas juridinen sukupuoli

Mielipidekirjoitus Ilkka-Pohjalaisessa (1.3.2023).

Anne Majaneva (Translasten ja -nuorten perheet ry) ja Johanna Lahdensuo (Lakeuden Sateenkaari ry) vastasivat 26.2. mielipidekirjoitukseeni: ”Nykyinen translaki vuotaa” (21.2.). Aiemmin (18.2.) he vastasivat kirjoitukseeni: ”Sukupuoli ei ole mielipide” (9.2.).

Ensimmäisessä vastineessaan he viittaavat kohdallani vaalipropagandaan ja nyt toisessa vastineessa asioiden jankuttamiseen. Näen, että tarvitsemme enemmän asiallista keskustelua translain vaikutuksista, eikä silmien ummistaminen lain puutteilta auta asiaa.

Vastineista ei käy ilmi, kuinka jatkossa voidaan evätä miehen, joka ilmoittaa olevansa nainen, pääsy naisten pukuhuoneeseen. Uudistetun translain ydin on nimenomaan se, että kukaan ulkopuolinen ei voi kiistää toisen ilmoittamaa kokemusta omasta sukupuolestaan.

Urheilussa osa transihmisten oikeuksien puolustajista jo vetoaa syrjintään, jos ei entinen mies voi urheilla naisten sarjassa.

Majanevan ja Lahdensuon mukaan se, että ulkomailla seksuaalirikoksiin syyllistyneitä biologisia miehiä on päässyt naisvankiloihin, johtuu turvajärjestelyiden pettämisestä, ei puutteellisesta laista.

Mielestäni on selvä, että nimenomaan sukupuolen määrittäminen ilmoitusasiaksi, luo mahdollisuuden biologisten miesten pääsylle naisvankiloihin.

Samanaikaisesti eduskunnassa on kiistelty siitä, kuka on aito saamelainen. Aitouteen ei välttämättä riitä, että puhuu kaikkia saamen kielen murteita ja elää saamelaisessa kulttuurissa porotaloutta harjoittaen.

On ristiriitaista, että etnisissä asioissa ei voida ohittaa biologista taustaa. Lainsäädännössä sukupuoli voi olla ilmoitusasia, mutta saamelaisuudelle on tarkat kriteerit.

Gender-ideologian vyörymisen seuraavat askelmerkit ovat kaikkien luettavissa. Vihreiden vuoden 2023 eduskuntavaaliohjelmassa lukee: Korjataan translain puutteet. Annetaan myös alaikäisille oikeus vahvistaa juridinen sukupuolensa. Otetaan käyttöön kolmas juridinen sukupuoli.

Tomi Kaunismäki (kd.)

eduskuntavaaliehdokas, kaupunginvaltuutettu

Vaasa